Consult

Wat is een consult en waarom wil je er een?

Je hebt een doek of je bent van plan om een drager te kopen om je kindje te dragen. Heel fijn natuurlijk die wens om je kindje lekker dicht bij je te dragen, maar dan? Op internet kun je duizenden filmpjes vinden met uitleg over elke mogelijke knoopwijze en die zullen bij vragen die je hier stelt over een knoopwijze dan ook snel opduiken. Of je stelt in een facebookgroep over dragen een vraag over welke drager voor jou geweldig zou zijn en je krijgt hele diverse antwoorden. En meestal zie tussen allerlei tips en filmpjes ook een antwoord in de strekking van: “Neem een knoop- dan wel pasconsult”. Maar waarom zou je dat laatste nou doen? Dat kost toch geld terwijl al die andere opties gratis zijn?

Hoewel we (bijna) allemaal twee armen, twee benen en een rug hebben, zijn onze lijven allemaal een beetje anders. De een heeft wat last van een vervelende schouder of een lastige rug en de een heeft wat meer of minder fysieke bagage (kilo’s) dan de ander. Allemaal dingen om rekening mee te houden met een knoop, de lengte van een te kopen doek of een drager. En nu kunnen we natuurlijk een inschatting maken op basis van persoonlijke ervaring, maar jouw ervaring hoeft die van een ander niet te zijn. Sterker nog, vaak blijkt dat dit niet zo simpel is.

Gelukkig ben je al op de website van een draagconsulent beland, dus dat probleem is al ondervangen. Nu dus nog de stap maken naar een consult… Want waarom zou je dat nou doen?

De meeste mensen die een consult hebben genomen kunnen je dit snel vertellen. In een consult leer je van iemand die er uitgebreid voor getraind heeft, (zijn of) haar kennis jaarlijks onderhoud en juist met jouw specifieke noden kan mee kan denken en werken. Een consulent kan je juist al die tips en trucs geven die jouw persoonlijke draaggenot enorm kunnen vergroten. Je problemen kunnen snel gespot worden en specifieke oplossingen gevonden voor waar jij tegenaan loopt. Dat kan een filmpje allemaal niet, net als een beetje commentaar op internetgroepen.

Een consulent kan je tevens helpen om de drager te vinden die bij jou past of juist bij jullie, want vaak is het zo dat ook je partner het wel eens wil proberen en vaak hebben jullie verschillende lijven, maar soms kan één drager juist voor jullie allebei goed zijn en soms juist niet. Het is namelijk heel vaak zo dat iemand bij een consulent komt om een specifieke drager te passen, maar met een hele andere voorkeur qua drager weer naar huis gaat, omdat die drager voor zijn of haar lijf nu echt veel lekkerder zit. Dit is waarom we altijd zullen aanraden om te passen voor je koopt.

Is het dan duur om een paar tientjes uit te geven aan een consult als dat je draagplezier voor lange tijd, misschien zelfs jaren, kan vergroten? Zeker als je kijkt wat voor bedragen er omgaan in doeken en dragers, je behoed kan worden van allerlei klachten en miskopen, lijkt mij het helemaal niet zo gek om juist even de tijd te investeren (en dat beetje geld). Rijk wordt ik er als consulent er niet van, maar het delen van mijn liefde voor dragen, die deel ik met liefde!

En dan is er natuurlijk nog het praktische gedeelte, want wat voor consulten geef ik allemaal en wat kost dat?

CONSULTEN

Buik- of rugdraagconsult – We behandelen het dragen van je kindje zorgvuldig. Dit kan zijn je pasgeboren kindje voor het eerst leren dragen, maar bijvoorbeeld ook leren hoe je kunt rugdragen. Dit consult neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Kort consult – Je weet al hoe je moet dragen, maar je hebt een ‘touch up’ nodig, je zoekt hulp met een specifieke knoop of bepaalde maat doek. In veel gevallen zijn we met een half uur al weer klaar, maar soms doen we er wat langer over.

Pasconsult – Je wil graag een drager, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel op de markt en wat zit voor jou nu echt lekker? De enige manier om dat echt goed te achterhalen is passen. Dit consult duurt meestal ongeveer een uur.

Knoopwijzen voor zwangeren (volgens FTZB) – Je bent zwanger en die buik wordt steeds zwaarder. Hoe kom die laatste weken nou eigenlijk door? Ook daar kan een draagdoek enorm goed van pas komen. Tijdens dit consult leer ik je 6 verschillende knopen die allemaal op hun eigen manier helpen. Dit consult duurt ongeveer anderhalf uur.

Om iedereen beter van dienst te zijn heb ik geen losse prijzen meer voor bepaalde consulten maar een halfuurtarief. Per half uur vraag ik €20.